Seminars

Seminars
Our services run deep and are backed by over ten years of experience.


Aanhouden op heterdaad

Het aanhouden van een verdachte op heterdaad vereist kennis en kunde. Tijdens de opleiding van (buitengewoon) opsporingsambtenaar wordt er aandacht besteed aan het protocol. Dit protocol werkt uitstekend in een oefenruimte met vaste partners, maar de realiteit is heel anders. Wisselende partners, geen of weinig herhalingstrainingen, tegenwerkende verdachte en agressie tegen de wetshandhaver zijn dan aan de orde van de dag.

Lees meer


Interventie team

Binnen de veiligheidsdiensten werk je vaak samen met éen of meerdere collega’s. Samenwerken vereist extra kennis en vaardigheden. Samen met je team trainen is een belangrijk onderdeel van ‘veiligheid eerst’. Zo weet je wat je aan elkaar hebt en wie in welk onderdeel de beste kwaliteiten heeft. Teams zijn de basis van professioneel handelen.

Lees meer


Meerdere aanvallers

Soepel en snel kunnen blijven bewegen door een menigte is voor menig hulpverlener belangrijk. Terechtkomen in een gewelddadige menigte of een massaal in paniek geraakt publiek behoort tot een horrorscenario voor velen. Het overleven van een dergelijk scenario is voor iedereen een must en vertrapt worden is een groot gevaar. Hoe kan je jezelf beschermen als je valt en de menigte over je heen loopt? Kun je nog opstaan en weer verder met de stroom mee bewegen? Maar wat als je vriend of kind valt? Hoe help je hem weer veilig en snel overeind? Het vrijhouden van je borst om goed te blijven ademen is dan van levensbelang. De eenvoudigste techniek om dit te doen wordt behandeld in dit seminar.

Lees meer


Personal protection

Persoonsbeveiligers hebben zeer uitdagend werk. In dit seminar delen zij hun unieke kennis. Van persoonsbeveiligers wordt geëist dat ze op een zeer subtiele maar precieze wijze te werk gaan. De mogelijke aanvallers worden vooraf gedetecteerd en gecontroleerd zonder dat deze zich dat realiseren.

Lees meer


Mes in de realiteit

De basis is leren omgaan met een mes. Want wie weet hoe een mes verborgen kan worden en hoe dit onopvallend getrokken kan worden, weet welke signalen een eventuele dreiging afgeeft. Het is een eerste inleiding in het leren lezen van een dreiging. Welke soorten van geweld er zijn waarbij een steek- of snijwapen wordt gebruikt komt aan bod tijdens deze training.

Lees meer


Vuurwapen in de realiteit

Aangevallen worden met een vuurwapen is gewelddadig en beangstigend. Het lijkt soms vanuit het niets te komen en verlamt jou als slachtoffer.De eerste stap is bewustzijn van de aanwezigheid van een wapen. De bevriezing doorbreken om te kunnen handelen is de tweede. Dan is er pas een mogelijkheid om een aanval voor te zijn en te ontsnappen. Als je een aanval niet kunt vermijden, is het verdwijnen uit de lijn van aanval van levensbelang.

Lees meer